Дізнайтесь, чому фрукти та овочі так корисні для підтимки Вашого здорового вигляду
Ми всі чули, що ми повинні їсти від 5 до 9 порцій фруктів і овочів щодня, але чи ми повністю розуміємо чому? Ми розглянемо основні корисні властивості загальних фруктів і овочів, щоб Ви могли приймати обґрунтовані рішення.
Зрозумійте основні переваги
У фруктах і овочах міститься понад 900 різних сполук (називають фітохімікати).
- Виявлено, що ці сполуки сповільнюють процес старіння, зменшують пошкодження ДНК і допомагають запобігти безлічі захворювань і медичних станів, таких як рак, серцево-судинні захворювання, інсульт, високий артеріальний тиск, макулярна дегенерація, остеопороз та інфекції сечового міхура.
- Хочете отримати більше фітохімікатів? Шукайте їжу насиченою кольорами. Фітохімікати надають фруктам і овочам їхні яскраві кольори. Наприклад, антоціани надають черешням, червоному капусті та айві їхні фіолетово-сині відтінки і можуть допомогти у запобіганні серцевим захворюванням
- . Каротиноїди, такі як бета-каротин, зеаксантин і лікопін, надають моркві, кукурудзі та помідорам їхні оранжево-жовто-червоні кольори, і ці фітохімікати можуть допомогти зменшити пошкодження ДНК, запобігти високому артеріальному тиску та уникнути ускладнень, пов’язаних з цукровим діабетом.
- Зелені овочі, такі як шпинат, кейл і брокколі, містять каротиноїд лутеїн, який може допомогти зміцнити Ваші очі.
Дізнайтеся про користь фруктів і овочів
Ось лише кілька фітохімікатів і їхні корисні властивості:
- Часник, лук, цибуля і цибуля-порей містять аліюмові сполуки, які борються з раком, високим артеріальним тиском і високим холестерином.
- Червона капуста, чорниці, вишні, клюква, виноград, гранати, сливи і полуниці містять антоціани, які можуть допомогти у запобіганні серцевим захворюванням, втраті пам’яті та інфекціям сечового міхура.
- Бета-каротин міститься в брокколі, моркві, листовому капусті, кейлі, гарбузах, шпинаті, солодких картоплях, гарбузах, абрикосах, кавуні, ківі, манго та папайї. Він також бореться з раком, а також пошкодженням ДНК, нічною сліпотою, шкірними захворюваннями та інфекціями.
- Шукаєте захист від раку, пошкодження ДНК, порушення імунітету, високого холестерину та високого артеріального тиску? Споживайте більше елавічної кислоти, яка міститься в ожинах, чорницях, клюквах, смородині, ківі, малині, червоному винограді та полуниці.
Чи помічаєте тенденцію?
Більшість фруктів і овочів містять кілька фітохімікатів, і кожен фітохімікат має безліч вельми корисних впливів на здоров’я. Список може продовжуватися, але головне, що Ви повинні зрозуміти, це те, що фітохімікати серйозно ставляться до питань здоров’я.
Отже, що все це означає?
Принаймні, це повинно підкреслити, наскільки важливо харчуватися дієтою, багатою на фрукти і овочі.
- Але різноманіття так само важливе: замість того, щоб залишатися при старих продуктах, спробуйте додати в кошик нові продукти.
- Спробуйте кабачкові спагеті однієї ночі або спробуйте рутабаги.
- Якщо Ви давно не пробували буряків, купіть кілька.
Більше різноманіття означає більше фітохімікатів, а це означає здорове тіло. Плюс до цього, Ви можете виявити для себе новий смачний улюбленець.