Користь винограду для здоров’я, про яку Ви, мабудь, і не знали

0
Користь винограду для здоров’я, про яку Ви, мабудь, і не знали

Виноград — популярний фрукт, але можливо, Ви не знали, що їх фітохімікати можуть допомогти зменшити ризик захворювань серця, раку та інсультів. Дослідження показують, що червоне вино, виноградний сік та розсипані виноградини також багаті сполуками, що борються з захворюваннями.

    Поживні речовини в винограді, які допомагають боротися з захворюваннями

Щоб отримати всі переваги винограду, найкраще вибрати червоні або фіолетові сорти, які, схоже, містять найвищі концентрації корисних сполук.

Антоціани: лабораторні дослідження вказують на те, що ці пігменти в червоних і фіолетових виноградах можуть стримувати ріст клітин пухлин.

Елагінова кислота: ця фенольна кислота в винограді (і інших ягодах) вважається захисником легень від навколишніх токсинів.

Флавоноїди: виноград містить велику кількість цих серцезахисних антиоксидантних пігментів, які можуть запобігти згущенню крові. Як червоний, так і фіолетовий виноградний сік багаті флавоноїдами, які можуть допомогти запобігти прикріпленню LDL («поганого») холестерину до стінок артерій та утворенню згустків, що може призвести до серцевого нападу.

Пектин: цей розчинний волокно може допомогти знизити рівень LDL холестерину.

Кверцетин: цей флавоноїд пов’язаний із зменшеним ризиком розвитку раку. Кверцетин також може зменшити згущення в кровоносних судинах та подавати полегшення людям із захворюваннями дихальних шляхів.

Резвератрол: цей фітохімікат, який знаходиться в шкірці винограду, пов’язаний із здатністю боротися з раком. Його також вивчають щодо здатності знижувати рівень холестерину та запобігання інсультам.

  • Хоча французи споживають велику кількість жирів у своїй дії, у них низька ймовірність захворювань серця. Це явище називається «французьким парадоксом». Вважається, що флавоноїди в червоному вині можуть захищати артерії від пошкоджень.
  • Ті ж корисні для серця переваги можуть стосуватися також незбродженого виноградного соку. Недавнє дослідження показало, що споживання від 280 до 335 грамів фіолетового виноградного соку щодня може суттєво зменшити ризик захворювань серця.

       Ось кілька ідей, як додати більше винограду до Вашої дієти:

  • Вмішайте наполовину виноград без насіння в курячі, яловичі або рибні рагу.
  • Наріжте червоні виногради і змішайте з медом, свіжим лимонним соком, нарізаним червоним луком і меленим петрушкою, і використовуйте як гарнір до м’яса або птиці.
  • Готуйте сушені фрукти, такі як абрикоси та розсипані виноградини в фіолетовому виноградному соку до м’якості, потім перетріть в пюре і використовуйте як фруктовий напій.
  • Готуйте гарячий прогрітий фіолетовий виноградний сік чи вино. Додайте корицю, цілі гвоздики, ягоди всіхспайсів та цілі чорні горошини до виноградного соку і готуйте на слабкому вогні до теплого і ароматного.
  • Дрібно наріжте виноград і підсмажте горіхи горіха, вмішайте в крем-сир та розподіліть на пшеничних тортильях.
  • Додайте крес-салат та нарізану індичатину або курку та закрутіть для створення сендвіча.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *