Обирайте вишні в рамках Вашого здорового харчування

0

Солодкі, соковиті та кислі, вишні містять низку корисних фітохімікатів, які можуть допомогти у запобіганні певних видів раку та серцевих захворювань.

Дізнайтеся про їхні корисні поживні речовини та нові способи додавання більше вишень до Вашого раціону.

         Розуміння харчової переваги

Антоціани: ці рослинні пігменти можуть зменшити окислення ЛПВП (“поганий”) холестерину та також допомагати у запобіганні серцевим захворюванням.

Хлорогенова кислота: цей фенольний сполук може допомагати у протидії канцерогенним навколишнім токсинам, таким як нітрозаміни в диму від цигарок.

Цианідин: тип антоціаніну, який знаходиться в вишнях, ця сполука може інгібувати запальні ферменти. Периліловий спирт: дослідження показує, що периліловий спирт зменшує пухлини підшлункової залози, молочної залози, печінки та легенів та може спричиняти смерть клітин уражених пухлиною, не шкодячи здоровим клітинам.

Кверцетин: добре вивчений флавоноїд, кверцетин проявляє антиканцерогенну та антиоксидантну активність.

  • Дослідження також пов’язують кверцетин із зменшенням ризику захворювань коронарних артерій та певних видів раку.
  • Вважається, що в вишнях міститься велика кількість кверцетину.

Рутин: рутин може підвищити активність вітаміну С та вважається корисним для збереження здорових вен та капілярів.

  • Максимізуйте переваги Вишні містять деяку кількість вітаміну С, який зменшується при готуванні.
  • Попередні дослідження показують, що додавання кількох порізаних вишень до фаршу для бургерів зменшує рівень гетероциклічних ароматичних амінів (ГАА), небезпечних, потенційно канцерогенних сполук, що утворюються при приготуванні риби чи м’яса.

         Корисні поради для здоров’я

Навіть якщо наукових доказів мало, щоб підтримати те, в що вірять багато людей, що вишні та вишневий сік можуть полегшити біль від подагри, деякі дослідження вказують на те, що речовина в вишнях, що називається цианідин, має протизапальні властивості – яка, безперечно, може допомогти зменшити опухлість та біль при подагрі.

         Додайте більше до свого раціону

  • Поріжте вишні та поєднайте з цибулею-пореєм, зеленим перцем та селерою.
  • Збризгайте гострим соусом та використовуйте як сальсу до м’яса або птиці на грилі.
  • Додайте порізані вишні до свого улюбленого рецепту коричневого брауни, торта чи печива.
  • Додайте півфінали чи порізані вишні до смачного смаженого, тушкованого, каррі чи супу.
  • Заморозьте вишневий сік в льодяній формі. Поєднайте заморожені кубики соку з більше вишневого соку, вишнями та йогуртом у блендері, і збийте до отримання смузі.
  • Використовуйте вишневий сік замість червоного вина в смачних соусах.
  • Використовуйте сушені вишні замість родзинок.

Корисні, смачні та універсальні, вишні становлять чудовий додаток до збалансованого та здорового харчування. Спробуйте додати їх більше до Вашого перекусу та прийомів їжі, щоб насолоджуватися їхніми багатьма перевагами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *