Чому їсти яблука?

«Яблуко на день відганяє лікаря» може бути правдивим після всього. Від кислого до солодкого, є кілька смачних та корисних сортів, з яких можна вибрати — додайте більше яблук до свого раціону вже сьогодні.

        Чому їсти яблука?

Яблука наповнені багатьма корисними речовинами, такими як пектин, вітамін C та численні фітохімікати, які можуть допомогти запобігти хворобам серця та деяким видам раку. Ці поживні речовини також можуть полегшити симптоми алергій та астми.

  • Що в них є Антоціаніни: природні барвники їжі, антоціаніни, мають антиоксидантну активність, яка може захищати від канцерогенів. Вони також можуть знижувати рівень LDL («поганого») холестерину та запобігати утворенню згортків крові.
  • Глутатіон: цей антиоксидант може мати протиракові властивості та підвищити здатність імунітету боротися з інфекціями.
  • Пектин: тип розчинної волокнистої речовини, яка допомагає знижувати шкідливий холестерин LDL, пектин у яблучному пюре також допомагає контролювати прояви ​​поносу. Одне непочищене яблуко містить майже чотири грами дієтичного волокна. Майже половина цього волокна — це корисний для серця пектин.
  • Фенольні кислоти: у яблуках містяться кафейна, хлорогенова, елагінова та ферулова кислоти та інші види фенольних сполук, які можуть допомагати боротися з раком.
  • Кверцетин: флавоноїд, пов’язаний із зменшенням ризику розвитку раку, також може допомагати запобігти катаракті та зменшити симптоми, пов’язані з захворюваннями дихальних шляхів.
  • Рутин: це флавоноїд, який співпрацює з вітаміном C для підтримки здоров’я кровоносних судин.

         Максимізація користі

Для вітаміну C та глутатіону варто їсти яблука сирими, оскільки ці поживні речовини зменшуються під впливом тепла.

  • Для пектину найкраще готувати яблука, оскільки пектин вивільняється, коли стінки клітин яблук стають м’якими під час готування.
  • Для нерозчинного волокна та антоціанінів, які містяться в шкірці яблук, використовуйте непочищені яблука (купуйте органічні яблука, якщо Ви турбуєтеся про пестициди).

         Корисні поради

Ви можете легше дихати, якщо їсте багато яблук.

  • Останні дослідження пов’язали споживання яблук з зменшеним ризиком виникнення легеневого раку.
  • Дослідники виокремили кверцетин, потужний флавоноїд, як можливий джерело протиракового ефекту — хоча фенольні кислоти та вітамін C, які містяться в яблуках, також можуть захищати легені.

         Додайте більше яблук до Вашого раціону

  • Покладіть яблучне пюре на верхній стороні блинів, вафель чи морозива замість сиропу. Додайте нарізані яблука до сніданкової овсянки або інших каш.
  • Яблучне пюре робить дивовижно кремовий сорбет. Просто заморозьте улюблене яблучне пюре в морозивниці.
  • Замініть нарізані сушені яблука на розсипчасті вироби з розсипанням. Видаліть серцевину з яблук і тонко нарізайте їх поперек. Використовуйте ці свіжі, хрусткі кружечки в сендвічах.
  • Посипте нарізані яблука сверху домашньої сирної піци.

         Готуйте яблучне пюре вдома

Домашнє яблучне пюре неймовірно просто та швидко приготовити.

  • Варіть шматочки яблука з трошки води чи соку на слабкому вогні. За приблизно 15 хвилин ви отримаєте яблучне пюре.
  • Деякі види яблук самі розпадуться до пюре, інші більш міцні і потребують трошки розтертя за допомогою картопельного толку чи виделки.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *