Користь від вживання авокадо

0
Користь від вживання авокадо

Наповнені вітамінами, мінералами та жирними кислотами, авокадо — відмінний вибір для розширення Вашого раціону. Кремові, смачні та універсальні, авокадо може сприяти контролю рівня цукру в крові.

        Авокадо наповнені поживними речовинами

Авокадо багаті стеролами, сполуками, які знижують рівень холестерину.

  • Вони також насичені вітамінами та мінералами, включаючи вітамін Е, магній, вітамін C, фолієву кислоту та цинк. Грам за грамом вони надають більше калію, ніж банани!
  • Вони наповнені корисними жирами.
  • Навпаки, на відміну від практично всіх інших фруктів (так, авокадо — це фрукти), ці багаті, кремові смаколики насичені жирами — цілими 25-30 грамами кожен.
  • Оскільки жири не впливають на рівень цукру в крові, авокадо чудово підходять для дієти з низьким глікемічним навантаженням (ГН), якщо Ви їх споживаєте з уміркуванням.

Але може виникнути питання: а що ж з усім цим жиром?

Тут є порятунок: більшість з них — мононенасичені жири, ті самі корисні для серця, що і в оливковому маслі.

  • Дослідження вказують на те, що дієти, багаті цим типом жирів, можуть допомогти утримувати рівень цукру в крові під контролем.
  • Додайте трошки авокадо до сендвіча або будь-чого іншого з хлібом чи вуглеводами, і жир уповільнить перетравлення їжі, полегшуючи тиск на рівень цукру в крові. Це не насичені жири…
  • На відміну від насичених жирів у маслі та м’ясі, мононенасичені жири не підвищують інсуліновий опір; інсуліновий опір — це стан, що робить контроль рівня цукру в крові складнішим. Фактично добрі жири в авокадо (а також в оливковому маслі та горіхах) можуть навіть зворотити інсуліновий опір, допомагаючи Вашому органі врегулювати рівень цукру в крові.
  • Авокадо також містять більше розчинного волокна (яке стабілізує рівень цукру та знижує холестерин) та білка, ніж будь-який інший фрукт.

Зрозуміло, разом з жирами йдуть калорії, тому не варто починати їсти авокадо без обмежень — хоча Ви, напевно, і так не зробите, оскільки трошки авокадо вистачить на довгий час.

         Вибір авокадо

Щоб вибрати саме правильне авокадо, спробуйте це: тримайте авокадо в руці і легко натискайте на нього, потім перевертайте на інший бік і знову натискайте. Якщо воно дещо вгинається, але тиск не залишає стійкий вм’ятини (ознака того, що воно переспіло), його можна їсти.

         Ідеї для страв з авокадо

  • Гуакамоле — класична страва з авокадо. Додайте трошки каррі для індійського смаку; гарячий бобовий соус чи орієнтальний чилі-пасту для азійського впливу; або базилік, сушені помідори, пармезан та кедрові горішки для смаку Італії.
  • Розтерти трошки авокадо і використовуйте його як поширення на сендвічах (зроблених з цільнозернового хліба, звісно), бейглів або англійських вареників, щоб знизити ГН Вашого сніданку чи обіду.
  • Додайте шматочки авокадо до бокового салату, щоб знизити ГН страви. Додавання їх до салатів також підвищує здатність Вашого організму поглиблювати корисні каротиноїди, такі як бета-каротин, в листяних зелених.

         Розумні заміни

Замість сиру у Вашому сендвічі додайте шматочок авокадо. Ви обміняєте корисні жири на погані. Замість сиру як перекус, оберіть шматочок спілого авокадо, политого лимонним соком.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *