Користь яблук для Вашого здоров’я
Чи може постійне споживання яблук щодня допомогти уникнути лікаря? Звісно, це може допомогти контролювати рівень цукру в крові і отримати всі переваги, які випливають з цього контролю.
Ось кілька порад, як зробити яблука частиною свого щоденного раціону
Яблука будь-якого виду, від кислих бабусиних Сміт до солодких, соковитих Рожевих Леді, насичені розчинними волокнами – номер один для зменшення коливань цукру в крові.
- Середнє яблуко містить вражаючі чотири грами волокон, головним чином пектину, який також відомий своєю здатністю знижувати холестерин.
- Яблука не особливо багаті вітамінами чи мінералами, але вони насичені антиоксидантними сполуками, званими флавоноїдами, які вважаються засобом зменшення ризику раку та серцевих захворювань.
Бажаєте зменшити об’єм живота?
Пам’ятайте, що жирова тканина шкідлива для цукру в крові. Спробуйте їсти три невеликі яблука щодня.
- Дослідження показало, що це, як частина раціону з обмеженим вмістом калорій, допомогло жінкам не лише схуднути більше, але і знизити рівень цукру в крові більше, ніж у жінок, які споживали іншу їжу замість яблук.
- Щоб вижати максимум користі від яблук, вибирайте цілі, непелюстковані плоди.
Використовуйте яблуки для дієт
Приблизно 80 калорій на кожне яблуко – ідеальний розмір перекусу, такий, як вони виростають в природі. Ось кілька ідей для перекусів.
- Поїжте пів яблука з шматочком кеш’ю.
- Додайте тонко нарізані яблука до сендвічів для трохи кислоти і хрусту.
- Змішайте нарізані яблука з нежирним йогуртом і пшеничним зародком для здорового перекусу на середині дня.
- Додайте яблука до банки сальси, додаючи нарізані яблука, огірки, цибулю, мексиканські перці та сік лайма.
- Приготуйте яблучно-капустний сковорідковий вечерю з нарізаними яблуками, тертою капустою, нежирною індичкою, нарізаною цибулею, яблучним оцтом і свіжою петрушкою.
- Зробіть яблучне пюре, нарізавши яблука і тушкуючи їх у невеликій кількості води до бажаної м’якості. Додайте щіпку кориці.
Деякі поради
Замість родзинок спробуйте нарізані яблука на вашій овеслянці чи іншому каші. На відміну від родзинок, яблука мають концентровані цукри, які підвищують рівень цукру в крові менше, ніж родзинки.
- Замість олії замініть три чверті масла чи олії, вказаної в рецептах для печива, торту чи брауни, безцукровим яблучним пюре.
Чи їсте Ви їх сирими чи готовими у Ваших улюблених стравах, яблука потрібно споживати для запобігання захворювань та зниження рівня цукру в крові.