Захистіть своє здоров’я за допомогою ананаса
Ананас відомий своєю протизапальною ензимною та цілющою енергією, яка сприяє підвищенню імунітету та здоров’я кісток та серцево-судинної системи.
Дізнайтеся про його корисні поживні речовини та нові способи включення ананаса до Вашої дієти.
Розуміння переваг харчування
Бромелаїн: Цей протизапальний ензим є великою кількістю в ананасі і може допомагати контролювати набряк тканин і запалення, пов’язані з бронхітами, кашлем, остеоартритом, ревматоїдним артритом, варикозними венами, розтягненнями і розривами. Попередні дослідження вказують на те, що протизапальні властивості бромелаїну можуть зменшити утворення тромбів, що може знизити ризик інсульту та серцевого нападу.
Ферулова кислота: Ананас – це джерело цього фітохімікалу, яке допомагає запобігти утворенню речовин, що спричиняють рак.
Марганець: 250 г (одна чашка) ананасу містить 2,6 міліграма марганцю, мінералу, який сприяє будівництву кісток.
Рослинні стероли: Ці рослинні сполуки можуть допомагати знижувати рівень холестерину та зменшувати ризик серцевих захворювань.
Розчинна клітковина: Ананас багатий розчинною клітковиною пектину та гумовою клітковиною, які мають властивості зниження холестерину і сприяють здоровому функціонуванню кишечнику. 250 г (одна чашка) свіжого ананасу містить 0,2 г розчинної клітковини.
Вітамін С: Свіжий ананас – це джерело вітаміну С (24 міліграми на 250 г/одну чашку), який може підвищувати імунітет і зцілювання ран, а також запобігати серцевим захворюванням і серйозними захворюваннями очей.
Максимізуйте користь
Щоб зберегти вміст вітаміну С, споживайте ананас в сирому вигляді. Розчинна клітковина пектину в ананасі стає доступною при його приготуванні.
Корисні поради
Попередні дослідження вказують на те, що бромелаїн може зменшувати подорожньо-транспортний діарею, інгібуючи E. coli, одну з бактерій, що відповідає за це захворювання. Вчені вважають, що бромелаїн може витісняти E. coli з рецепторів в кишковій стінці.
Додайте більше ананаса до своєї дієти
- Зробіть сальсу з ананаса. Насіння ананаса, солодкого перцю та червоної цибулі. Перемішайте з імбиром, медом та соком лайма. Подавайте з м’ясом, птицею чи рибою.
- Використовуйте сік ананаса замість оцту в заправці для салату. Готуйте подрібнений ананас в ненасолодженому соку ананаса до загущення і використовуйте його як безцукровий фруктовий джем.
- Додавайте тонкі кружечки ананаса і гострий гірчичний соус до сендвічів з печеною куркою або індичкою.
- Зробіть соус для барбекю, замінивши подрібнений ананас і сік ананаса на половину томату в рецепті.
- Зробіть напій з ананаса. Пюре ананасу з бутербродом або йогуртом та трошки меду.
- Довго використовувався як народний засіб для заспокоєння кишкових розладів і полегшення запору, ананас – це справжній смак і харчова цінність.
Спробуйте збільшити кількість ананаса в своєму раціоні, як частину здорової дієти.