Спаржа- харчова жила корисностей для Вашого тіла

0

Легкий у використанні спаржевий гриб має багато вражаючих корисних властивостей. Споживання більше спаржі – це розумне рішення: ось як ви можете додати її більше до раціону своєї родини!

         Чому їсти спаржу?

Спаржа смачна, низька на жири і низька на натрій. Це відмінна овоч для тих, хто стежить за своєю вагою. Супер-продукт, що багатий поживними речовинами, спаржа може запобігти серцевим захворюванням, раку та певним вродженим вадам.

         Що в ній міститься?

Волокно: нерозчинне волокно важливе для підтримання здорової травної системи, а розчинне волокно може допомогти знизити рівень холестерину. Порція спаржі в 250 г (одна чаша) містить майже три грами дієтичного волокна.

Фолат: фолат є важливим під час вагітності, оскільки він може допомогти запобігти дефектам нейротрубок у плоду. Фолат також є кардіопротектором, допомагаючи знизити рівень гомоцистеїну, амінокислоти, пов’язаної із ризиком захворювання серця. Фолат також може запобігти раку, оскільки низькі рівні фолату можуть пошкодити ДНК і спричинити зміни у клітинах, які можуть призвести до ракових патологій. Порція в 250 г (одна чаша) вареної спаржі надає вражаючих 263 мікрограми фолату.

Глутатіон: як антиоксидант, ензим глутатіон може мати здатність детоксикації канцерогенних речовин та захищати клітини від пошкодження вільними радикалами.

Рутин: цей антиоксидантний флавоноїд працює поруч із антиоксидантом вітаміну С для підтримання здоров’я судин.

Сапоніни: ці сполуки можуть запобігати серцевим захворюванням, зв’язуючись та запобігаючи всмоктуванню холестерину в травних шляхах.

Вітамін В6: цей вітамін, що зміцнює імунітет, виробляє антитіла, бореться з хворобами. Він також відіграє важливу роль у забезпеченні організму енергією з їжі. Попередні дослідження вказують на те, що вітамін В6 може допомогти зневажити неприємності передменструального напруження та нудьги на початковому етапі вагітності.

         Максимізація користі

Щоб отримати повні корисні властивості цього харчового гіганта, Вам слід парити або подавати в спаржевому кухарі. Він призначений для того, щоб готувати спаржу з верхами вгору і не занурювати їх у воду. Це важливо, оскільки експерти вважають, що більшість фітонутрієнтів знаходяться в вершинах.

        Додайте більше в свій раціон

Коли Ви обрізаєте жорсткі кінці стебел спаржі, залиште їх і готуйте в них воду до дуже тендітного стану.

  • Використовуйте цю воду, збагачену вітаміном В, щоб підвищити корисність аспарагусового (або іншого) супу або соусу для пасти.
  • Приготуйте, нарізану спаржу в макарони та сир.
  • Багато людей не думають про те, щоб пекти спаржу, але це смачно і хороший спосіб зберегти вітаміни групи В.
  • Перемішайте обрізану спаржу з трошки оливкової олії і политою тертим пармезаном, і пекти в духовці при 230°C  протягом 10-20 хвилин.
  • Розтерте варену спаржу з трошкой молока та трав для швидкого супу.
  • Додавайте варену спаржу до піци, сендвічів та рулетів.
  • Для оригінальної гуакамоле: нарізайте варену спаржу дуже дрібно, додайте трошки авокадо і приправте, як традиційну гуакамоле.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *