Поїжте більше смачних авокадо!

0

Кремові, соковиті і смачні авокадо – це багатий джерело вітамінів, мінералів, корисних жирів та фітохімікатів. Тому багато харчових експертів та інших фахівців з охорони здоров’я закликають канадців їсти їх більше.

        Що в них є?

Бета-сітостерол: Цей сполук може блокувати всмоктування холестерину і зменшувати неприємності при ГПГ (доброякісна гіперплазія передміхурової залози). Також вивчається його можливість запобігання раку грудей.

Волокно: Вміст волокна в авокадо високий. Це хороша новина, оскільки розчинне волокно видаляє зайвий холестерин з організму, а нерозчинне волокно допомагає запобігти запорам, тримаючи ваше травлення налагодженим.

Фолат: Авокадо – це добрий джерело фолату: одне авокадо надає 57 мікрограм. Цей важливий вітамін В пов’язаний з запобіганням вроджених вад нервової трубки у плодів, а також може допомагати запобігти раку і серцевим захворюванням у дорослих.

Глутатіон: Діючи як антиоксидант, ця сполука може нейтралізувати вільні радикали, які пошкоджують клітини.

Магній: Цей мінерал може допомогти зменшити неприємності, пов’язані з передменструальним синдромом, мігренями, тривогою та іншими розладами.

Олеїнова кислота: Тип мононенасичених жирів в авокадо, олеїнова кислота, пов’язаний з нижчим рівнем холестерину при заміщенні його насиченим жиром в раціоні харчування.

        Максимізуйте користь

М’якуш авокадо швидко темніє. Так що це гарна ідея полити його лимонним або лаймовим соком, щоб запобігти зміні кольору і зберегти його довше.

        Корисні поради

Деякі люди уникають авокадо через їх вміст жирів. Справді, авокадо багаті корисними мононенасиченими жирами, які, заміщуючи насичені жири в раціоні, можуть допомагати знизити рівень ЛПН (“поганого”) холестерину і зменшити ризик захворювань серця.

        Додайте більше до Вашого раціону

  • Зробіть заправку для салату. Змішайте авокадо з звичайним безжирним йогуртом, лимонним соком або оцтом за смаком, сіллю і гарячим соусом, якщо Вам це подобається.
  • Зробіть смузі з авокадо. В блендері змішайте авокадо, молоко, трошки солоджувача і кілька льодинок.
  • Розтріть авокадо з лимонним соком і використовуйте як напівфабрикат на курячих сендвічах.
  • Спробуйте авокадо, як десерт. Обсмажте кубики авокадо медом і покрийте їх горішками.
  • Розтріть авокадо з трошками солі (і, можливо, трошки гірчиці) і використовуйте замість майонезу в тунці або курячому салаті.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *