Отримайте заряд вітаміну С з ківі

0

Насичені вражаючими кількостями вітаміну C, ківі також багаті фітохімікатами, які підвищують імунітет. Дізнайтеся про їхні багатогранні корисні властивості та дізнайтеся про нові способи додавання більше ківі до вашої дії.

          Розумійте переваги в харчуванні

Актинідин: цей фермент вважається корисним для травлення, допомагаючи активувати природні травлення.

Хлорогенова кислота: цей сполук є антиоксидантом і може запобігати розвитку ракових пухлин. Хлорофіл: хоча про корисні властивості хлорофілу відомо небагато, в даний час ведеться огляд його можливості запобігти пошкодженню ДНК клітин під впливом певних речовин.

Волокно: пектин – це тип розчинного волокна, яке захищає від серцево-судинних захворювань та діабету, тоді як нерозчинне волокно забезпечує правильну роботу травного тракту та запобігає запорам. Одне ківі містить 2,6 грама дієтичного волокна, і майже половина з них є розчинним волокном.

Лутеїн: цей важливий каротиноїд може зменшити ризик розвитку раку товстої кишки, катаракти та дегенерації сітківки.

Калій: ківі є відмінним джерелом калію, мінералу, який допомагає серцю працювати ефективніше та відіграває ключову роль у контролі кров’яного тиску. Одне ківі містить 252 міліграми калію.

Вітамін C: ківі є винятковим джерелом цього важливого вітаміну, який діє як потужний антиоксидант. Вважається, що вітамін C захищає від назальної заложеності та серцевих захворювань.

  • Він також допомагає будувати та відновлювати імунну систему та може захищати від певних видів раку.
  • Віриться, що антиоксидантна потужність вітаміну C також допомагає запобігти катарактам. Одне ківі містить приблизно 75 міліграм вітаміну C.

          Максимізуйте користь

Для збереження вмісту вітаміну C в ківі найкраще споживати фрукт сирим. Якщо Ви комбінуєте ківі з м’ясом, птицею або рибою, наприклад, в салаті, Ви не повинні дозволяти суміші стояти занадто довго перед подачею; фермент ківі, актинідин, почне “втомлювати” білок тварини та робити його кашоподібним.

          Додайте більше до свого харчування

  • Для корисного та смачного напою змішайте обдерте ківі та лаймовий сік у блендері та збийте в пюре. Додайте сельцер та лід. Створіть смачну страву з ківі.
  • Змішайте ківі з крахмалом, червоним перцем і трошки оливкової олії та подавайте зі смаженим курчатом.
  • Порізане ківі і подавайте в салаті з фето, помідорами та роменом. Перемішайте з бальзамічним вінегретом.
  • Підвищте смак покупного томатного сальси нарізаним ківі.
  • Подавайте як соус або як пікантний додаток до м’ясних чи птицячих страв.
  • Щодо ківі, дійсно добрі речі дійсно приходять в малих упаковках.
  • Цей солодкий малий фрукт не лише смачний, він наповнений потужними кількостями вітаміну C та інших поживних речовин.

Спробуйте додати більше його до свого харчування, щоб скористатися його безліччю переваг.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *